Kokouskutsu

Vammalan Kumiväen sairauskassan varsinainen kassankokous on torstaina 18.11.2021 klo 14.10 kassan toimitiloissa, Nokiankatu 1, Sastamala. Kokouksessa käsitellään kassan sääntöjen 30 §:n 2 momentissa mainitut marraskuun varsinaiselle kassankokoukselle kuuluvat asiat.

Sastamalassa 28.10.2021 Vammalan Kumiväen sairauskassan hallitus


Jäsenyystarjous!

Sairauskassan hallitus on päättänyt, että niille kassan toimintapiiriin kuuluville henkilöille, jotka eivät ole kassan jäseniä, annetaan mahdollisuus hakea kassan jäsenyyttä 31.12.2021 asti. Kassan jäsenyys alkaa hallituksen päätöstä seuraavan kalenterikuukauden alusta alkaen eli aikaisintaan 1.7.2021 ja viimeistään 1.1.2022.

Jäsenyys sairauskassassa tuo taloudellista turvaa sairauden sattuessa sekä terveyden ylläpidossa. Kassan maksamat etuudet täydentävät Kelan korvauksia ja etuudet ovat saajalleen verottomia. Kassan tuoma taloudellinen turva mahdollistaa hyvän terveyden ylläpidon koska hoitoon pääsy nopeutuu. Jäsenyyden ylläpito on vaivatonta työnantajan jäsenmaksuperinnän vuoksi.

Tutustu sairauskassan etuihin ja sääntöihin, täytä jäsenyyshakemus ja toimita se Vammalan Kumiväen sairauskassaan postitse tai sähköpostin liitteenä.

Jäsenyyshakemus

Sivustolla on SSL-suojaus käytössä.


Säännöt 1.6.2021 alkaen

Finanssivalvonta on 11.5.2021 hyväksynyt kassankokouksemme päätökset sääntömuutoksista. Sääntöihin tehtiin selvennöksiä ja teknisiä muutoksia sekä kassa korvaa nyt myös 75 % ajokorttitodistuksesta sekä lääkärinlausunnosta, joka on laadittu sairausvakuutuslain mukaista etuutta varten. Sääntöjen muutokset otetaan voimaan 1.6.2021 alkaen.


Lääkkeiden alkuomavastuu v. 2021

Sairauskassa korvaa v. 2021 sairausvakuutuslain mukaisten lääkkeiden alkuomavastuun 50 euroa.

Sairauskassaan pitää toimittaa alkuperäinen kuitti ja apteekin laskelma. Korvaus maksetaan 1.1. - 31.12.2021 aikana aiheutuneista lääkkeiden alkuomavastuun kustannuksista. Korvausten hakuaika on 6 kuukautta maksupäivästä.

Hallituksen päätös 25.11.2020 (säännöt 23 § kohta 2)


Taksimatkojen omavastuut

Kun teet matkan terveydenhuollon yksikköön tai kuntoutukseen ja sinulla on sairautesi vuoksi oikeus Kelan korvaukseen taksimatkasta, tilaa matka oman alueesi tilausnumerosta. Muista näyttää autoilijalle Kela-kortti ennen matkan alkamista. Tilausnumerosta tilatusta matkasta maksat 25 euron omavastuun yhdensuuntaisesta matkasta. Tilausnumerot löydät Kelan nettisivuilta www.kela.fi. Sairauskassa korvaa tämän omavastuun.

Jos tilaat taksin muulla tavoin, Kela ei korvaa matkaasi eikä myöskään sairauskassa.

Säilytä terveydenhuollosta matkaa varten saamasi todistus (Todistus matkakorvausta varten, SV67) tai muu selvitys oikeudestasi taksin käyttöön. Sitä voidaan pyytää sinulta myöhemmin.

Sairauskassan sääntöjen mukaan alle sairausvakuutuslain omavastuun olevaa matkaa ei korvata.