KOKOUSKUTSU

Vammalan Kumiväen sairauskassan varsinainen huhtikuun kassankokous pidetään torstaina 18.4.2024 klo 14 kassan toimistohuoneessa Teknikumilla, Nokiankatu 1, 3½-kerros.

Kokouksessa käsitellään kassan sääntöjen 29 §:n mainitut huhtikuun varsinaiselle kassankokoukselle kuuluvat asiat. Tilinpäätöstä koskevat asiakirjat ovat nähtävänä kassan eteistilassa.

Vammalan Kumiväen sairauskassan hallitus


Kassan toimistopäivä on torstaina 18.4. klo 11 - 13.45! Tervetuloa asioimaan sairauskassan toimistohuoneessa 4-lamelli 3½-kerros.


Silmäaseman tarjoamat edut kassan vakuutetuille 2024

 • kaikki silmälasit -30%, sisältäen kehykset ja linssit
 • kaikki aurinkolasit -20%, voimakkuuksilla tai ilman
 • kaikki piilolinssit -20%, myymälästä ostettuna
 • silmälasien ostajalle optikon yksilöllinen näöntutkimus 0€
 • OCT-silmien rakennekuvaus 59 € (norm. 79€), sisältäen lääkärin lausunnon
 • maksuton leikkausarvio ja silmäleikkauksesta -100 €
 • silmien hoitotuotteet -15%
 • toimisto- ja kantamaksu veloituksetta!

Myymälä voi laskuttaa kassaa korvauksen enimmäissumman 400 € kertakorvauksen verran. Pyydä maksusitoumus sairauskassasta ennen lasien tilausta. Kampanjoiden aikana noudatetaan asiakkaalle edullisinta tarjousta.


Sairauskassan liittymiskampanja 1.1. - 31.1.2024

Sairauskassan hallitus on päättänyt antaa mahdollisuuden kaikille kassan toimintapiiriin kuuluville niille työntekijöille ja toimihenkilöille, jotka eivät vielä kuulu kassaan, liittyä sairauskassaan ajalla 1.1. - 31.1.2024. Sairauskassan toimintapiiriin kuuluvat Teknikum Oy:n työntekijät ja toimihenkilöt sekä Teknikum Yhtiöt Oy:n toimihenkilöt.

Tutustu kassan etuihin ja sääntöihin, tulosta ja täytä etusivulla sijaitseva lomake ja toimita se kassaan. Tai voit olla yhteydessä myös soittamalla puh. 050-4141 310 tai sähköpostitse sairauskassa@teknikum.com. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!


Uusi sopimusapteekki!

Nokian 1. apteekki osoitteessa Välikatu 21, Nokia, on kassan uusi sopimusapteekki.


SAIRAUSKASSAN UUDET SÄÄNNÖT ON VAHVISTETTU

Finanssivalvonta on vahvistanut kassan uudet säännöt. Uudet säännöt ovat voimassa 1.1.2023 alkaen.  

Säännöt vastaavat uuden vakuutuskassalain mukaisia, kassassa jo noudatettuja, hyviä hallintotapoja. Suurimmalta osin muutokset koskevat termejä ja hallinnollisia asioita. Säännöissä ei esimerkiksi puhuta enää jäsenistä ja jäsenmaksuista, vaan vakuutetuista ja vakuutusmaksuista. Uudet termit otetaan käyttöön myös kassan viestinnässä ja päivitetään kassan nettisivuille.  

Korvauksia koskevissa muutoksissa kuunneltiin vakuutettujen toivetta mm. siinä, että lääkärin tekemää hierontalähetettä ei tarvita enää hierontakorvauksen hakemisessa. Korvausta saa nyt myös ajokorttitodistuksen lisäksi lääkärin kirjoittamista muista terveystodistuksista, hivenaine- ja vitamiinitutkimuksista tai muista terveydentilaa mittaavista tutkimuksista sekä rokotuksia korvataan ilman lääkärinlähetettä 50 % enintään 100 euroa kalenterivuodessa.

Sääntöihin lisättiin lääkkeiden alkuomavastuun korvaus sekä hammasproteettisten toimenpiteiden korvaussumma nostettiin 300 eurosta 500 euroon.

Uudet säännöt löytyvät Säännöt ja seloste henkilötietojen käytöstä -välilehdeltä.


Uusia sopimusapteekkeja!

Nyt myös Tampereen XIII Sammon apteekki on kassan uusi sopimusapteekki 4.11.2022 alkaen.

Pirkkalan 1. apteekki on kassan uusi sopimusapteekki 1.10.2022 alkaen.  


Uusia etuja! 

Instrumentarium, Nissen ja Keops

tarjoavat sairauskassan jäsenille ja heidän perheenjäsenilleen:

 • normaalihintaiset silmälasit -30%
 • optikon suorittama näöntarkastus ja silmälasimääräys veloituksetta
 • normaalihintaiset aurinkolasit -20%
 • normaalihintaiset piilolinssit -25%
 • optikon suorittama piilolinssitarkastus, opetus ja koelinssit veloituksetta

Tarjouksessa mainittuja alennusprosentteja ei voi yhdistää kampanjatarjouksiin. Tarjous on voimassa toistaiseksi kaikissa Instrumentarium, Nissen ja Keops myymälöissä. Edun saat näyttämällä jäsenkorttia ja myymälä voi laskuttaa kassaa korvauksen enimmäissumman 400 € kertakorvauksen verran. Myymälä tarkistaa jäsenen oikeuden korvaukseen.


Uusi sopimusapteekki

Hämeenkyrön apteekin kanssa on tehty laskutussopimus, jolla jäsenet saavat Kela-korvattavat lääkkeet omavastuun hinnalla.


Taksimatkojen omavastuut

Kun teet matkan terveydenhuollon yksikköön tai kuntoutukseen ja sinulla on sairautesi vuoksi oikeus Kelan korvaukseen taksimatkasta, tilaa matka oman alueesi tilausnumerosta. Muista näyttää autoilijalle Kela-kortti ennen matkan alkamista. Tilausnumerosta tilatusta matkasta maksat 25 euron omavastuun yhdensuuntaisesta matkasta. Tilausnumerot löydät Kelan nettisivuilta www.kela.fi. Sairauskassa korvaa tämän omavastuun.

Jos tilaat taksin muulla tavoin, Kela ei korvaa matkaasi eikä myöskään sairauskassa.

Säilytä terveydenhuollosta matkaa varten saamasi todistus (Todistus matkakorvausta varten, SV67) tai muu selvitys oikeudestasi taksin käyttöön. Sitä voidaan pyytää sinulta myöhemmin.

Sairauskassan sääntöjen mukaan alle sairausvakuutuslain omavastuun olevaa matkaa ei korvata.

Sivustolla on SSL-suojaus käytössä.